Oväntad typ av loggning......kaffedrickning!

Måste få berätta om en av mina häftigaste cacharupplevelser hittils. Jag kommer inte att avslöja vilken cache det är för att ni ska kunna få ta den i lugn och ro.

Hade under vår husvagnstur fått syn på en cach som legat otagen i några månader och den var nu inom några mils avstånd. Så, när husvagnen väl var parkerad på rätt camping så styrde jag bilen mot cachen. Väl framme var det till att hitta ner till sjökanten där en stor båt verkar förlist för mågna år sen. Cachägaren hade gjort cachen som en berättelse från förlisningen och det var nu till att hitta något meddelande från dom överlevande. Sökte en stund och hittade cachen liggandes på marken (troligen fåglar som letat fram behållaren)

I behållaren fanns ett meddelande som var krypterat och man var tvungen att lösa kryptot och översätta meddelandet och utföra uppdaget. Det gjorde jag på några minuter och det var till att ta sig tillbaka till vägen ner till sjön, där fanns ett hus där cachägaren bodde. Okej, körde upp till huset.......hejhej, är ni överlevande från skeppet nere vid sjön?
Öhhhhh, take it i english please.....okej, cachägaren var uppflyttat hollänskt par som lagt ut cachen för några månaders sen lite på måfå....det var skoj att få deras historia hur dom kommit till Sverige och hur dom levde nu. Efter 45 minuter med trevligt samtal och kaffe så åkte jag nöjd tillbaka till husvagnen igen.....men en massa ideer på hur jag ska göra en skoj cache.

Östersund = bra nybörjarcaching och variation

Under min husvagnssemester så passerade vi Östersund och givetvis så stannade vi en natt på deras fräscha camping. På kvällen hade jag förhandlat till mig några timmar caching mot lite shoping dagens efter...det är till att ge och ta.

Åkte runt och tog några traditionella och blev glatt överaskad på variationen å cacherna.......få "under en sten i skogen" och ingen "bakom en sten i muren" som man börjar på att bli allmänt less nu. Östersundscacherna kanske var lite väl lätta och förutsägande men det var riktigt skoj att åka runt och ta dom en efter en och samtidigt få se Östersund. Har inte varit här sedan man i ungdomens dagar besökte Storsjöyran........och det minns man ju inte så mycket av.

Jag fick under kvällen ihop 14 cacher och kan varmt rekomendera Östersund för den som vill testa på caching. I och med att Östersund varit en militärstad så fanns några cacher med militäranknytning och det var roliga att söka kring.

Skitcacher........man blir less ibland!

Under mitt Sundsvallsbesök hann jag besöka några cacher med blandad framgång. Några av cacherna bjöd på hissnande utsikter och spännande klättring på Höga Kusten. Sen besökte jag en cache som på beskrivningen och vid framkomsten lät och såg spännade ut.....men med gps:en i handen så styrde kordinaterna mig rätt ut i skogen och till ett riktigt skräpställe. Gamla ölburkar, sopsäckar, pizzakartonger och inget annat. Tät skog och inget av värde att se gjorde att man snabbt tappade sugen och irriterad åkte därifrån. Jag har säkert lagt någon liknande cache som nybörjare så nu förstår man vikten av att cacha en stund innan man lägger ut sina första. Lätt att man lägger på "fel" ställe till att börja med.

Geocaching......för alla!

Var i Sundsvall med husvagnen några dagar och var ute och cachade en solig och varm dag. När jag parkerade uppe på Södra Berget intill några cacher stod en norskregisterad jeep parkerad......hmmmm, cachare måntro? Och mycket riktigt ut från skogen kom ett äldre norskt par hemmahörande i Lillehammer. Dom hade bara tagit en cache i området så jag föreslog att vi skulle göra sällskap till dom övriga. Upp till Skrivmaskinsgrottan (som verkat svår att hitta av andra. Väl uppe vid grottan sökte vi en stund tills den norske mannen hittade cachen.....tur man är många som söker ibland. Från den cachen skulle vi gena till Den Sprukna Stenen.....det skulle vi inte gjort, mer likt bergsklättring mellan stora stenblock. Ta stigen nästa gång. Blev imponerad av att de äldre paret klättrade med utan protester med gångstavar och allt. Roligt med sällskap och detta visar att alla åldrar kan cacha.

Varför är det så....

att man blir skitnödig så fort man kommer ut och börjar att röra på sig. Händer i alla fall alltid mig, ikväll med. Tur att det fanns en del mossa på den snabbt utvalda platsen. Nog om detta.

Började dagen med att jag lämnade av sambon på Birsta Köpcentrum för henns favoritnöje, shopping. Själv så åkte jag och bonusdottern iväg på lite skattletande. Första en Bensträckare, smart gömma....totalt muggelfritt i alla fall. Sen vidare till Merlo Slott. Vilket häftigt ställe, här skulle det passat med att ha picknick med familjen. Gick runt och kollade på den häftiga byggnaden. Någon cache blev det inte för det var lite för många ställen att leta på. Sen är det inte så lätt att hitta "skatten" när man har en 3-åring som står och gastar "HITTAR DU SKATTEN ELLER" när det kommer en massa personalmugglare. Men ett fint ställe var det i alla fall.

På kvällen blev det att från campingen åka och ta Forsa, skitstället ligger där numera......Gick fort att hitta cachen och logga. Sen vidare till Klockaren vid Klockarberget.....klättrade runt lite innan jag gav upp. Hade ingen beskrivning så jag hade noll koll vilken typ av cache det var. Lite kusligt med dom höga klipporna, man får lätt känslan av höjdrädsla när man står där på kanten. Efter nederlaget så åkte jag vidare till Svartvik, en cache nära E4:an som gick snabbt och hitta och logga. Sen valde jag att återvända till campingen. Där blev det ett par timmar framför datorn för att förbereda morgondagens cachande inne i Sundsvall. Ska lämna sambon hos hennes barndomskompis och jag själv ska ut och leta skatter hela eftermiddagen.

Så long och kom ihåg att alltid ha med toapapper i cacharutrustningen.....det ska jag ha med i framtiden!

En bit på väg...

Så har vi tagit oss en bit på väg med husvagnen...målet är Höga Kusten och Sundsvall där vi ska stanna ett par dagar.

I och med att vi åkte från Lycksele till Junsele via Åsele så var de flesta cacherna tagna reda.....gjorde jag på en nattur för några veckor sen. Det innebar att det var bara ett par som var kvar att ta, Gafsele var en av dom. Det var inga problem nu när man läst beskrivningen och hänvisningen 300 meter från där kordinaten visade. Snacka om jag var rätt så sur sist jag var här och letade på "fel" ställe, då utan beskrivning.

Nere i Junsele hade jag ju rekat en bra plats för att ställa upp husvagen. Vid badplatsen vi Hålla, även där med en cach som jag inte hittat tidiagre. Trodde nu att jag skulle göra ett fynd men inte.....man blir lite sur när ägaren till cachen inte gör något  åt den när man påtalat problemet. En bra plats för husvagnen var det i alla fall.

Idag på morgon och före besöket på Junsele djurpark så loggades Kids Corner, den också kvar som DNF sedan förra resan. Nu var det inga problem och gick i ett rask att logga. Besöket på djurparken var väl rätt sådär, lite regn gjorde väl inte besöket bättre.

Nu sitter jag vid Sollefteå Camping och rapporterar dagarna, har även hunnit med att ta 3 st cacher här ikväll när sambon var och duschade. Gäller att vara effektiv. I morgon är det bad som gäller och resa ner mot Sundsvall, får se om det blir några cacher på vägen.

Vi hörs!

RSS 2.0