Eventet är över....

Okej, då var det dags igen....att uppdatera bloggen!

Varför gör man inte en insatts lite då och då i stället för att vänta tills man har så mycket att skriva om så att man inte orkar skriva allt roligt som har hänt sista veckan eller månaden. Har inte ens koll på vad jag skrev om förra gången jag uppdaterade. Kanske bäst att kolla det innan jag börjar att skriva denna gång.....återkommer om några minuter.  

Okej, då har jag uppdaterat mig och det har hänt sjukt mycket roligt på cachingfronten på sistonne. Jag sammanfattar lite:

Årets powercachingresa blev av, hade ju spånat med min cacharvän JONASA om att dra till Boden/Luleå-området för att plöja lite cacher. Var lite osäker om det skulle bli av nära vi hade bestämt någon helg. Nu blev det av och vi fick sällskap av Nicke_Nyfiken, en riktigt kul typ från Umeå. Han har sitt ursprung från Lycksele så det är en riktig grabb.

Vi bestämde att vi skulle sammanstråla i Skellefteå på fredag em och det var med stor tillförsikt som jag rattade cachomobilen, Sportis till Skellefteå. Vi parkerade bort Jonas bil och packade det vi kunde behöva för lite powercaching en hel helg. Från Skellefteå jobbade vi oss norrut mot Piteå. Tog några enklare cacher på vägen men hade våra tankar inställt på en 5/5:a cache strax söder om Älvsbyn. High Oktan visade sig hålla vad den lovade, adrenalinklättring uppför ett berg. Klättrande/krypade in i en nerlagd oljedepå djupt inne i berget. Spänningen att vara där sen på en fredagskväll var riktigt stor. Nicke hittade cachen efter några minuter nästan så att det var för enkelt. Men det var 3 st nöjda cachare som klättrade ner till bilen igen.

Vi åkte vidare mot Boden via Älvsbyn och tog cacher efter vägen. Vid midnatt kom vi överrens att vi skulle testa och ta 100 cacher på 24 timmar. Laddade räknade vi ner och rivstartade iväg till första skatterna. Allt löpte på bra och vi hittade många cacher. Boden är ju en stad med mycket millitär historia och stora områden med intressanta ställen. Vid 2-tiden på natten var vi inne på dom gamla skjutfälten och sökte cacher kring många förråd och skjutbanor. Vi en cache stötte vi ihop med Skyddsvakten som sakta gled ifrån platsen där vi skulle söka en cache. Vi stannade till och hittade cachen rätt snabbt. Vi såg att skyddsvakten stannade längre upp i backen och bevakade oss men vi åkte vidare, vadå...vi var ju bara ute och cachade.

Vid nästa cache, Hevey Metall 4  hände det.....efter att vi hittat cachen upp i skogen bakom en gamal vätgasfabrik blev vi stoppde av skyddsvakterna och deras befäl. Beväpnade med AK5:or blev vi inringade och utfrågade vad vi gjorde där.....öööhhh, lite geocaching bara!

Jag fick lämna ifrån mig leg och dom genomsökte våran bil...men hittade bara en massa prylar för att cacha. Turligt nog så visste befälet om fenomenet geocaching och lät oss åka vidare. Det var en lite ovanlig upplevelse. Cachandet fortsatta hela dygnet och vi kom inte i mål med vårat test, 100 på 24 timmar. Det berodde på att det började ta slut på cacher som inte innebar att vi skulle bestiga berg och dyligt. Då man hade cachat i 35 timmar i sträxk så var man rätt så slut på, vi fick nöja oss med 95 st. Då hade vi även klämt in ytterligare en 5/5:a och den stal ju lite tid. En skithäftig helg och många roliga cachingupplevelser. Jag gör om det när som helst.

Då var det gjort....

Nu har jag äntligen bestämt mig.....men det tog tid innan jag kom till skott.

Jag har beställt mig en videokamera, en Canon Legria HF200.




I och med att jag gillar och fota och även testat lite filmning så kände det roligt att
unna sig en ny kamera. Då man även har småbarn så finns många lägen att filma dom med.

Har även beställt lite hållare till kameran så att man kan ha den monterad i bilen, på skotern, cykeln mm.
Hoppas att jag hinner få den innan helgen.

Annars ikväll så har jag pratat med min eventkollega Stah54 och han fått nys om ett riktigt fränt ställe. Får se om
vi ska åka och kolla på det i morgonkväll.
Ikväll har jag gjort klart en behållare till en eventcache så nu är det bara att regga den på GC-sidan och placera ut den inför eventet.

Har även suttit och funderat på att åka till Umeå och ta en 24 timmars powercachingdygn. Skulle vara skoj att testa om man skulle hinna hundra på ett dygn. Jag och JONASA gjorde ett liknande test ifjol men då fick vi ihop 92 cacher på 40 timmar.....men det so kanske var en bragd var att vi körde 140 mil under den trippen. Så många timmar gick åt till resande. Skulle jag åka till Umeå och fixa detta så blir det givetvis ett bloggrepotage om det.

Så lång vänner!

Helgens cachande....

Helgen har varit blandad, caching, shopping, fixa hemma, tvätta bilen....har hunnit med en massa. Ett par cachingäventyr blev det med.

Lördagsmorgon och med bilen till Umeå tillsammans med min sambo, ke80 (Katratina). Vi skulle på stora Noliamässan men jag hade förvarnat att vi skulle göra en avstickare till Gladaberg och ta Stah54´s cache Gediget Arbete. Han har varit på mig flera gånger att jag inte har varit och tagit den så nu var det dags. Då det var mest stigar markerade fram mot skatten så var vi lite lur på om vi skulle ta oss nog nära med bilen men det visade sig att det gick bara fint. Parkerade ca 100 meter och sen var det stig fram till en genomgång i järnvägsbanvallen som var av den gamla ståtliga slaget. Det var exakt uthuggna stenar som formade en grotta för en lite bäck att passera.

På med stövlarna, som av bara farten hamnade på fel fot och sen in i grottan. För lite ficklampa som jag fick ta omtag. Vattnet forsade på bra i grottan så det nästan gick över skaften. Men ett 10-tal meter inne och skatten var hittade, ut och loggade sen tillbaks in igen. Filmade lite så jag ska kunna göra en lite filmsnutt av det hela.

Efter dagen i Umeå och allt mässakollande så tog vi ytterligare en cache på vägen hem till Lycksele. Hembygsgården i Vindeln fick ett besök av oss och det var ke80 som fann cachen före mig.

Väl hemma i Lycksele och min kära dator så fann jag att det kommit ut 4 st nya skatter i närområdet, 2 av dom var loggade av en återvändande RabarbaPapa som är i stan på besök......2 var ologgade. Laddade gps:en och iväg i högsta fart. Väl framme vid Ljummarstenen i Kattisavan så visade sig att jag var FTF, först att hitta. Lite förvånand blev jag allt. Filmade även lite här.

Sen vidare till Granseleavan och en hängbro som även den fått en cache av Stah54. Jag hade även varit där för någon vecka sedan och rekat men jag hann inte först med att placera ut en cache där. Fick leta ett bra tag för den var lurigt gömd och det var till att använda alla sinnen innan jag fick ögonen på den. Även här var jag FTF och jag fick mig en trisslott, ett signum som Stah54 oftast har som FTF-pris i sina cacher. Även här blev det lite film.

Vidare till Bålforsen och cacherna "Hoppas att dammen håller" och "Gediget Arbete #2". Här visste jag att jag inte skulle bli FTF så det var ingen brådska. Hittade båda skatterna relativt snabbt. Solen var på väg ner och glänste vackert över Umeälven. Körde förbi hos DR Sachs som bor i Bålforsen men han var inte hemma....annars var det ju läge för honom att vara först.

Idag, söndag har jag suttit och jobbat med att redigera filmerna som jag tog under gårdagen. Har ett nytt program, Pinnacle Studio Plus vers 12. Får bättre och bättre kläm på hur man jobbar med programmet så snart borde man väl få till en film att lägga ut på YouTube och annat lämpligt ställe.

Var även en tur mot cachen Magdalenastigen, har provat den förut men cyklade omkull den gången och bröt av antennen. Det är en flerstegsmulti men jag har mina aningar var slutcachen är så ikväll tänkte jag att jag kör dit direkt så sparar man ett par km skogsvandring som man nästa gjort redan. Iklädd Foppaskor, utan sprumpor, shorts och t-shirt så insåg jag att jag var en läckerbit för alla myggor som var ute i skogen. Det gick inte många minuter förrän jag var genomborrad av ett gäng sugande bestar. Fick vända tillbaka till bilen när jag insåg att jag var fel ut. Det blir nog till att ta den "riktiga" vägen men rätt kläder för ändamålet.

Hem och skriva lite i bloggen, blev långt denna gången men det har ju hänt mycket så då är det bara att skriva på. Jo, det har även anmält sig ett par till cachare till vårat event, LappStockholm 2009.......har du anmält dig?

RSS 2.0